How-to

Faq – Σημαντικές πληροφορίες και οδηγίες για την χρήση του εκτυπωτή σας

 1. Η εκτύπωση πολλών σελίδων μονομιάς, μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του φούρνου, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που δημιουργούνται. Προτείνεται να εκτυπώνονται λιγότερες σελίδες, ούτως ώστε να προλαβαίνει να κρυώνει ο φούρνος. Αυτός είναι και ο λόγος που ο μέγιστος αριθμός σελίδων ανά εκτύπωση που δύναται να φέρει εις πέρας κάθε εκτυπωτής, αναγράφεται στο εγχειρίδιο λειτουργίας του και τις προδιαγραφές του.
 2. Στους εκτυπωτές που χρησιμοποιούν μελανάκια inkjet,  φροντίστε  να  πραγματοποιείτε τουλάχιστον εκτύπωση μιας σελίδας ανά εβδομάδα, προκειμένου να αποφύγετε την στερεοποίηση  του μελανιού.
 3. Εφαρμόστε την διαδικασία καθαρισμού της κεφαλής σε κάθε αλλαγή μελανιού.
 4. Σε όλους τους τύπους εκτυπωτών θα πρέπει να γίνεται συχνή και σωστή συντήρηση, ώστε να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα στους εκτυπωτές που χρησιμοποιούν inkjet.
 5. Να γίνεται χρήση χαρτιού ξηρογραφίας, όπως προτείνεται από τους κατασκευαστές για να αποφευχθούν σοβαρά μελλοντικά προβλήματα ή φθορές στα εξαρτήματα του εκτυπωτή.
 6. Μη βγάζετε το toner, και κυρίως τα inkjet από τη σακούλα προστασίας,  αν δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε άμεσα.
 7. Μην ανοίγετε το καπάκι του τυμπάνου (drum), μην αγγίζετε την επιφάνεια του και μην το εκθέτετε απ’ ευθείας στο ηλιακό φως.
 8. Μην επιχειρήτε να ανοίξετε για οποιαδήποτε λόγο το δοχείο.
 9. Διατηρείστε το μελάνι σε σκιερό μέρος εώς 35°C, μέσα στο κουτί του. Λόγω της υγρασίας του περιβάλλοντος μπορεί να προκληθεί μείωση της απόδοσης του.
 10. Είναι προτιμότερο ο εκτυπωτής να παραμένει ανοιχτός, τις ώρες που δεν χρησιμοποιείται και να μην ανοιγοκλείνει, έτσι ώστε να μειώνεται η κατανάλωση μελανιών, όλων των χρωμάτων, που πραγματοποιείται κατά την διαδικασία calibration, που γίνεται με την έναρξη λειτουργίας του εκτυπωτή.
 11. Τα περισσότερα χρώματα είναι αποτέλεσμα ένωσης των βασικών χρωμάτων, πχ. το πράσινο προκύπτει από την ένωση του μπλε με το κίτρινο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κατά την εκτύπωση να καταναλώνονται ανάλογες ποσότητες από τα συγκεκριμένα χρώματα. Γενικά, το κίτρινο χρησιμοποιείται στην εκτύπωση, για την απόδοση όλων των χρωμάτων.
 12. Αν επιθυμείτε να εκτυπώσετε μόνο σε μαύρο χρώμα σε Laser Jet Color εκτυπωτές, επιλέξτε από τις ρυθμίσεις του εκτυπωτή ασπρόμαυρη εκτύπωση, διαφορετικά ο εκτυπωτής θα χρησιμοποιεί όλα τα χρώματα για να αποδώσει το μαύρο, κάνοντας έτσι άσκοπη κατανάλωση χρωμάτων.
 13. Οι κατασκευαστές στις συσκευασίες των δοχείων αναφέρουν τις μέγιστες σελίδες που αυτό μπορεί να εκτυπώσει. Κατά τον υπολογισμό του αριθμού των σελίδων χρησιμοποιούν ως αναφορά κάλυψης, ποσοστό 5% ανά σελίδα Α4. Αν στην εκτυπώμενη σελίδα περιέχεται εικόνα, σχεδιάγραμμα ή έντονη γραφή (bold), η κάλυψη αλλάζει και ο εκτυπωτής το αντιλαμβάνεται ως περισσότερες εκτυπωμένες σελίδες. Επίσης, δεν ξοδεύετε μελάνι μόνο όταν εκτυπώνετε αλλά και κατά την προετοιμασία του εκτυπωτή πριν την εκτύπωση (calibration).

Αναζήτηση προϊόντων

Back to Top
Στην περίπτωση που επιθυμείτε, να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό και προσφορές από την εταιρία μας, παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας!
icon
Product has been added to your cart